Säsongsmat
(Omdirigerad från Recept:Flädersaft)
¤J
¤F
¤M
¤A
¤M
¤J
¤J
¤A
¤S
¤O
¤N
¤D
Fläderblom och citronskivor
Fläderblom och citronskivor
Fläderblomssaft
Kategorier:

Drycker vvegan

Fler recept med:
Inga fler recept. Lägg till ett nytt


Fläderblomssaft tar visserligen några dagar att bli färdig, men själva arbetsinsatsen är inte så stor. Mängderna socker och citron kan varieras en smula efter tycke och smak.

Ingredienser

För 3 liter

Total tidsåtgång: 3-5 dygn | Arbetstid: 1 h


  1. Skölj fläderblomsklasarna i ljummet vatten och skrubba citronerna rena.
  2. Koka upp vatten och socker i en stor kastrull.
  3. Skiva citronerna
  4. Varva citroner, fläderblommor och citronsyra i en stor gryta eller hink.
  5. Slå över det heta vattnet.
  6. Täck alltihop med ett lock eller med plastfolie.
  7. Låt saften stå och dra i några dygn. 3 – 5 dygn kan vara lagom. Är det högsommarvarmt ute kan du låta saften stå i rumstemperatur de första två dygnen, och sedan i kylskåp.
  8. Sila saften och slå upp den i flaskor eller burkar. Frys in saft som ska sparas länge, och förvara annars saften i kylskåp.



Senast uppdaterad 2013-07-17 10:38

Från http://säsongsmat.nu
Tillbaka till toppen